למרות שאולי אתם לא מודעים לכך, האוכלוסייה בישראל צפויה להזדקן בצורה מאוד משמעותית בעשורים הקרובים. למעשה, חלקם של האזרחים הוותיקים באוכלוסייה צפוי להכפיל את עצמו עד שנת 2035, כך שביטוח סיעודי זה משהו שצריך לעניין את כולנו. כפי שבוודאי שמתם לב, סוגיות שונות בנושא הטיפול הסיעודי עולות לדיון בכל עת בארץ שלנו וזאת כיוון שהן משמעותיות ביותר והן מציבות אתגר לא קטן בפני החברה בארץ ובפני הכלכלה.
ביטוח הסיעודי – 5 דברים שלא ידעתם
הגיל אינו פונקציה
כשאנחנו חושבים על אדם סיעודי לרוב אנחנו חושבים על אדם מבוגר, אך בפועל זה לא כך, כי לסיעוד אין גיל. החוק היבש קובע שאם אדם לא מסוגל לבצע בכוחות עצמו 3 מתוך 6 פעולות בסיסיות בחיים (כמו להתלבש, להתרחץ וכדומה), הוא למעשה מוגדר כסיעודי.
כשאדם נפטר תשלומי הסיעוד שלו נפסקי
חשבתם לדחות את הגשת תביעת ביטוח סיעודי לעתיד? אין בכך היגיון. העניין הוא שבמצבים שבהם האדם הסיעודי זוכה בתביעה, עדיף שהכסף כבר יועבר אליו כי אם ילך לעולמו יורשיו לא יוכלו לקבל את כספי הביטוח.
שמירה של זכויות בפוליסה מבוטלת
אדם מבוטח שרכש פוליסת סיעוד פרטית, כלומר לא באמצעות קופת החולים שלו, שומר על זכותו להגיש תביעה לקצבת סיעוד גם אחרי שהפוליסה תבוטל.
פוליסה אחידה
החל מהתאריך 01.07.2016 כל קופות החולים באשר הן חייבות להציע ביטוחים סיעודיים זהים לכל המבוטחים שלהן.
הגיע הזמן שתהיו מודעים למה שיש לכם
מדהים לראות כמה אנשים בישראל משלמים לאורך שנים על פוליסת ביטוח סיעודי ואינם מודעים לכך. חשוב להיות בעניין הזה עם היד על הדופק, לדעת על מה אתם משלמים ולהכיר את הזכויות שלכם, כי אם שילמתם, למה שלא תשתמשו בביטוח הזה בעת הצורך?