בדידות וניתוק של אוכלוסיית הגיל השלישי בזמן הקורונה

מה הן ההשלכות של הסגרים החוזרים ונשנים במהלך השנה האחרונה על אוכלוסיית הגיל השלישי? על בדידות בימי קורונה והדרכים להתמודד עימה בכתבה שלפניכם.

יותר מקרים של פטירת עריריים בביתם, יותר מקרים מדווחים על נסיגה קוגניטיבית והתדרדרות רפואית והרבה יותר מקרים של דיכאון, כל אלה ועוד מהוות את ההשלכות העקיפות של תקופת הקורונה על בני ובנות הגיל השלישי, כאשר ההשלכות הישירות נובעות לנוכח העובדה שמספר הנפטרים מנגיף הקורונה בישראל גבוה בעשרות אחוזים בקרב בני ובנות הגיל השלישי.

אוכלוסיית הגיל השלישי, הנמנית על קבוצת הסיכון הראשית בה פוגע נגיף הקורונה, נדרשה במהלך השנה האחרונה להימנע לחלוטין ממפגשים חברתיים, לרבות, מפגשים עם בני ובנות המשפחה הקרובה, ואף להימנע ככל הניתן מיציאה מבתיהם, כאשר הסגרים החוזרים ונשנים במהלך השנה האחרונה, הובילו לכך שמצבם הבריאותי של מרבית הקשישים בישראל החמיר בצורה משמעותית מאז פרוץ הנגיף. גם בימי שגרה בהם לא “משתולל” נגיף עולמי, בני ובנות הגיל השלישי סובלים (יותר מכל אוכלוסייה אחרת) ממצבי בדידות ודיכאון, והדבר מוביל בחלק גדול מהמקרים לנסיגה קוגניטיביות והתדרדרות רפואית במצבם הבריאותי. עם פרוץ הנגיף בישראל והטלת המגבלות על כלל האוכלוסייה, בני ובנות הגיל השלישי מצאו את עצמם מבודדים מהחברה אליה הם הורגלו והדרך לתחושת בדידות ודיכאון הייתה קצרה.

כיצד מתמודדים עם נסיגה קוגניטיבית או התדרדרות רפואית בקרב בני ובנות הגיל השלישי כתוצאה מהשלכות הקורונה?

נסיגה קוגניטיבית או התדרדרות רפואית בקרב בני ובנות הגיל השלישי, מחייבים התאמה של המסגרת הטיפולית על פי מצבו הבריאותי – קוגניטיבי של בן/בת הגיל השלישי, וזאת על מנת למנוע נסיגה או התדרדרות נוספת במצבם. במקרים מסוימים, התאמת המסגרת הטיפולית מתאפשרת באמצעות הגשת תביעה לקצבת סיעוד מטעם המוסד לביטוח לאומי או הגוף המבטח, וזאת בהתאם לממצאי מבחן תלות (ADL) לו נדרשים קשישים המתקשים בביצוע פעולות יומיומיות בסיסיות בכוחות עצמם.

בחודשים האחרונים, קיימת עלייה מגמתית במספר הקשישים שמצבם הקוגניטיבי – רפואי הורע בעקבות הבדידות המתמשכת לאורך השנה האחרונה, ולכן, גם עבור קשישים שכבר המחזיקים בדרגה כזו או אחרת של גמלת סיעוד מטעם המוסד לביטוח לאומי, יש מקום לבחון מחדש את זכאותם לקבלת רמת קצבה גבוהה יותר. חשוב לציין שכל שינוי ברמת גמלת הסיעוד ו/או קביעת רמה לצורך קבלת גמלת סיעוד מטעם המוסד לביטוח לאומי, מתבצע אך ורק באמצעות הגשת תביעות ביטוח סיעודי ובהתאם לממצאי מבחן התלות.

מעבר לכך וחשוב להבין כי פוליסות הסיעוד יכולות להעניק למבוטחים שיפור תנאי טיפול לצד שיפור תנאי המחייה באמצעות הגשת תביעה ומיצוי מלא של הזכויות העומדות לרשות המבוטח המשלם על פוליסת הסיעוד הזו בכל חודש.

אם גם אתם חווים נסיגה קוגניטיבית ו/או התדרדרות רפואית במהלך השנה האחרונה, זה הזמן ליצור קשר עם מומחי מימוש הזכויות הביטוחיות של חברתנו, ולהסתייע בכל האמצעים האפשריים שמטרתם מימוש מלוא הזכויות הביטוחיות הנזקפות לזכותכם בתחום הביטוח הסיעודי.

לפרטים נוספים בנושא אתם מוזמנים ליצור קשר עם הצוות המקצועי של מגן מומחים

לבדיקת זכאות חינם - השאירו פרטים:

נגישות

לבדיקת זכאות למימוש זכויות רפואיות

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם האפשרי