טיפול סיעודי עבור קשישים

כיצד מאבחנים מצב סיעודי ומהו טיפול סיעודי עבור קשישים?

קשה לשים את האצבע על הרגע בו אבא או אמא הופכים לסיעודיים. בדרך כלל מדובר בתהליך מתמשך של הידרדרות, ולא ברגע אחד וודאי. אם החשש גובר בלבכם כאשר אתם מביטים בהורים המזדקנים אשר כבר אינם כשהיו, ואם פעולות פשוטות הופכות מאתגרות עבורם ואתם דואגים לבטחונם ולרווחתם, ייתכן כי הגיע הזמן לפנות לקבלת טיפול סיעודי לקשישים. במאמר שלפנינו נעסוק בשאלה – כיצד מאבחנים מצב סיעודי אצל קשישים, ומה ניתן לעשות בכדי לממש את הזכויות הסיעודית.

מדוע אנו מתקשים לאבחן מצב סיעודי אצל הורה קשיש?

לעיתים מצב סיעודי נגרם כתוצאה מאירוע נקודתי ברור ומגודר כגון מחלה, אך לא תמיד זה כך. כאשר בוחנים צורך בטיפול סיעודי אצל קשישים, ניתן לראות כי פעמים רבות אין נקודת התחלה חד משמעית, אלא תהליך מתמשך של הידרדרות פיזית או קוגניטיבית. לא פעם קשה מאוד לשים את האצבע את היום בו הכל התחיל. אצל משפחות רבות קיימת הכחשה והדחקה של המציאות החדשה והבלתי נעימה. לעיתים קרובות גם ההורים המבוגרים עצמם מסרבים להכיר בצורך שלהם לעזרה, מפני שהם חוששים לאבד את עצמאותם ואת כבודם. רבים דוחים את ההתמודדות עם המצב והטיפול בו עד שהתפקוד היום יומי נעשה פשוט בלתי אפשרי.
חשוב להבין שלא צריך להגיע למצב קיצון של חוסר אונים מוחלט בשביל לבקש עזרה. ניתן וכדאי לפנות לעזרה סיעודית גם בשלבים מוקדמים יותר של התהליך.

הבנו שאבא זקוק טיפול סיעודי, אז מה עושים עכשיו?

אם הגעתם להבנה כי ההורה המבוגר שלכם זקוק לעזרה והשגחה רציפה, כדי לנסות ולתבוע את הביטוח הלאומי ואת חברות הביטוח הסיעודי הפרטיות. טיפול סיעודי הוא עניין יקר מאוד, אל תוותרו על מימוש קצבאות וזכויות המגיעות לכם על פי חוק. ניתן להגיש תביעות סיעוד לבד, אך אנשים רבים מתקשים להתמודד בעצמם עם הענק הבירוקרטי שניצב מולם, ופונים לעזרה מגורמים שונים המתמחים במימוש זכויות סיעוד.

מה דורשות חברות הביטוח בהליך של תביעת סיעוד לקשישים?

חברות הביטוח הסיעודי אינן ששות למהר ולשלם, ולא פעם הן מערימות קשיים על התובעים. קשישים התובעים את הביטוח הסיעודי נתקלים על פי רוב בסחבת בירוקרטית אשר נועדה להתיש ולייאש אותם. למרבה הצער, טרטור הוא חלק מהעניין. לשם הגשת תביעת הביטוח הסיעודי תדרשו להכין תיק רפואי מלא, עם כל הפרטים והמידע הרפואי הרלוונטי, ולהציג אישורים רפואיים וטפסים. בעת בניית התיק הרפואי כדאי להכין שיעורי בית וללמוד היטב את הנושא. חשוב להבחין בין אינפורמציה חיונית אשר תתרום להצלחת התביעה, לעומת פרטים אשר יכבידו על התביעה ואף עלולים להכשיל אותה. בכל מקרה, מומלץ להכיר את הטרמינולוגיה המתאימה לתיאור המקרה שלכם, ולהציג חוות דעת של רופאים מומחים.
במקרים רבים, חברת הביטוח תדרוש מהתובעים לבצע מבחן תפקוד בנוכחות נציג החברה. מבחן התפקוד הוא כלי מקובל ונפוץ לקביעת מצב סיעודי. מטרת המבחן היא להעריך את יכולתו של אדם לבצע בכוחות עצמו מספר של פעולות פיזיות יומיומיות פשוטות. הפעולות הנבחנות כוללות קימה, ישיבה ושכיבה, אכילה ושתייה עצמאית, התניידות והליכה, יכולת להתלבש ולהתפשט לבד, יכולת להתקלח לבד (כולל כניסה ויציאה מהמקלחת) ושליטה על סוגרים. אי מסוגלות לבצע  לפחות שלוש פעולות מתווך הרשימה – נחשבת למצב סיעודי. בעת הבחינה מומלץ מאוד לא להשאיר את ההורה המבוגר לבדו עם נציגי חברות הביטוח. מותר ורצוי לאדם מטעמו של התובע ללות אותו ולהיות נוכח עמו בחדר בזמן המבחן.

הקשיים שחברות הביטוח מציבות בדרך לאישור התביעה הן חלק מהשיטה. אל תתייאשו ואל תוותרו. עמדו על זכויותיכם וקבלו את הפיצויים והכספים המגיעים לכם!

בהצלחה!

 

לבדיקת זכאות חינם - השאירו פרטים:

נגישות

לבדיקת זכאות למימוש זכויות רפואיות

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם האפשרי