חשיפה: לא חייבים לפנות לעורך דין כדי להגיש תביעה למימוש הזכויות הסיעודיות מחברות הביטוח
אם אתם או יקיריכם הגעתם למצב בו אתם שוקלים לתבוע את הביטוח הסיעודי, וודאי עלתה בלבכם התלבטות כיצד לעשות זאת. האם לתבוע לבד, או שאולי כדאי יותר לפנות לגורם מומחה בתחום תביעות הסיעוד, כגון עורך דין או חברה המתמחה במימוש זכויות סיעודיות.
במאמר שלפנינו ננסה לעשות קצת סדר בבלאגן ולשפוך אור על החסרונות והיתרונות של פנייה לעזרת הגורמים המקצועיים השונים בתחום.
איך בוחרים מבין שפע החברות למימוש סיעודי ועורכי הדין השונים?
אם הגעתם אל המאמר הזה, כנראה שאתם או ההורה המבוגר שלכם כבר לא כתמול-שלשום. קיים קושי ניכר בחיי היום-יום, ישנה מוגבלות תנועה וקושי בהתניידות ובפעולות פיזיות פשוטות. לחילופין, ייתכן כי הבעיה היא בלבול ודיס-אוריינטציה המקשים מאוד על ההתנהלות הרגילה. בין אם הבעיה נובעת מהידרדרות פיזית או ממצב של תשישות נפש – אתם מבינים כי מהיום תזדקקו לעזרה סיעודית.
אם יש ברשותכם ביטוח סיעודי וודאי תהיו מעוניינים לתבוע את חברת הביטוח, כמו גם את הביטוח הלאומי. חיפוש קצר באינטרנט יגלה לכם שהסיפור מורכב ממה שנדמה היה תחילה. ישנו שפע של עורכי דין וגורמים מקצועיים המסייעים בהגשת תביעות סיעודיות ונדמה ש’מרוב דובים לא רואים את היער’. מהם היתרונות והחסרונות של הגופים השונים, מאיפה להתחיל ואל מי כדאי לפנות?
האם כדאי לתבוע לבד את חברת הביטוח הסיעודי?
ישנם לא מעט אנשים הסבורים כי יוכלו להגיש את תביעת הביטוח הסיעודי בעצמם, ובכך לחסוך את דמי העמלה שיגבו מהם גורמים מקצועיים המסייעים במימוש זכויות ביטוח רפואי.
כל מקרה של תביעה סיעודית, רצוי להכין שיעורי בית וללמוד היטב את הנושא. קושי והידרדרות תפקודית של אדם לא בהכרח יבטיחו שיזכה בהכרת חברת הביטוח במצבו כסיעודי. לחברות הביטוח אין אמפתיה למצבכם, ויש להן מגוון של דרכים וטקטיקות להתנער מתשלום.
כיום, כמעט מחצית מהתביעות הסיעודיות המוגשות אל חברות הביטוח – נדחות על הסף!
מסיבה זו מומלץ לגשת אל המאבק בליווי של גורם מקצועי ומנוסה אשר יגדיל בצורה משמעותית את סיכוייכם לזכות בתביעה.
מה היתרונות שיש לחברה למימוש זכויות סיעודיות
זמינות
חברות העוסקות במימוש ביטוח סיעודי הן לרוב חברות גדולות, בעלות מערך מיומן של צוותים העוסקים בתחומים ספציפיים, החל מהקשר הראשוני עם הלקוח, וכלה בליווי אישי לאורך כל שלבי התביעה. לחברות כאלו יש בדר”כ זמינות גבוהה ויכולת למתן מענה מהיר.
התמקצעות
לעיתים עורכי דין וחברות למימוש זכויות, מנסות “לירות לכל הכיוונים” על מנת להגדיל את מספר לקוחותיהם ואת נפח העבודה שלהם. אבל חברה או עו”ד שאינם מתמחים בתחום תביעות הסיעוד באופן בלעדי, ייתכן שמומחיותו וניסיונו בתחום מוגבלים.
חברות למימוש זכויות סיעודיות מתמחות בתביעות סיעודיות, ועוסקות בכך באופן מלא ובלעדי. ולכן לרוב, עבודה עם חברת מימוש זכויות רפואיות תגדיל בצורה ניכרת את סיכויי ההצלחה של התביעה לעיתים בעשרות אחוזים!
עלות
לפני שאתם פונים לעו”ד או לחברה המתמחה במימוש זכויות סיעוד – בדקו כמה התהליך יעלה לכם. חברה בעלת אחוזי הצלחה טובים, ניסיון ומוניטין, תרשה לעצמה לגבות תשלום מלקוחותיה על בסיס הצלחות בלבד. אין סיבה לשלם בימנו על עמלת פתיחת תיק או הגשת תביעה, חסכו לעצמכם כסף ועוגמת נפש, ופנו אל מי שלא ידרוש מכם תשלום אם התביעה לא תצלח.