ארבעת השלבים של הגשת תביעת נכות ביטוח לאומי

מי שיכולתו להשתכר צומצמה ב-50% ומעלה, בעקבות ליקוי ליקוי גופני או נפשי, יכול להגיש תביעת נכות לביטוח לאומי. בכתבה זו נדריך אתכם מהם ארבעת השלבים להגשת תביעת נכות ביטוח לאומי, צעד אחר צעד.

1. בדקו את רשימת המסמכים הנדרשים לשם הגשת תביעת נכות ביטוח לאומי

אם הגעתם למצב של נכות הפוגע משמעותית ביכולתכם לעבוד ולהשתכר, מומלץ כי תפעלו להגשת תביעת נכות לביטוח לאומי. כדי לייעל את תהליך התביעה ולחסוך מעצמכם זמן ודחיות, בדקו מראש באתר של ביטוח לאומי אלו מסמכים נדרשים לכם. התיעוד הנדרש לצורך הגשת תביעת נכות ביטוח לאומי הוא משני סוגים – מידע רפואי, אשר יבסס את הטענות הנוגעות לירידה בכושר העבודה וההשתכרות עקב הליקוי או הנכות, ומידע פיננסי, אשר יפרוש את יכולת ההשתכרות שלכם מכל מקורות ההכנסה. מידע זה מתייחס הן להכנסות מעבודה, לגביהן יש להגיש תלושי משכורת מ-15 החודשים שקדמו להגשת התביעה, והן לגבי הכנסות שאינן מעבודה, כמו מילגה, הכנסות מרכוש או מהשקעות וכדומה. ככל שהכנסות אלו אינן עולות על כ-7,500 ש”ח ברוטו, אתם עשויים להיות זכאים לקצבת נכות.

תביעת נכות ביטוח לאומי

2. אספו את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי בהתאם לנדרש לצורך הגשת תביעת נכות ביטוח לאומי

לאחר שביררתם מהם המסמכים הנדרשים, פעלו בצורה שיטתית כדי לרכז אותם. ככל שתהיו שיטתיים יותר תוכלו לאתר מסמכים נוספים שעשויים להיות לכם לעזר בהגשת תביעת נכות ביטוח לאומי. למשל, אם אתם מגישים תביעת נכות ביטוח לאומי בגין מחלת לב, ואתם סובלים גם מסוכרת, קיומה של הסוכרת עשוי להוסיף לכם אחוזים בעת חישוב דרגת הנכות המשוקללת. כך גם במקרה של תביעת נכות ביטוח לאומי על רקע נפשי, כאשר נלוות אליה מחלות רקע נוספות. באתר ביטוח לאומי תוכלו למצוא את רשימת המחלות בגינן ניתן להגיש תביעת נכות, ואת ההליך להגשת תביעת נכות ביטוח לאומי לגבי כל אחת ואחת מהן.

3. הגשת תביעת נכות ביטוח לאומי

הגשת תביעת נכות ביטוח לאומי ניתן להגיש באופן עצמאי, באמצעות מייצגים – דוגמת עורכי דין או חברות למימוש זכויות, או בעזרת מוקדי השירות של ביטוח לאומי. במידה ואתם מגישים תביעה מקוונת באמצעות האתר, שימו לב שיש מגבלת גודל על הקבצים המצורפים לתביעה, ולכן יש לסרוק ולכווץ אותם לגודל המתאים טרם הגשת תביעת נכות ביטוח לאומי. קבצים גדולים מדיי לא יוכלו לעבור בתביעה המקוונת.

4. ועדה רפואית וקביעת דרגת אחוזי נכות

לאחר הגשת הטפסים תזומנו לוועדה רפואית. וועדה זו מורכבת מרופא מומחה אחד או יותר שיבדקו את הנכות עליה דיווחתם בעת הגשת תביעת נכות ביטוח לאומי. זכותכם להגיע לוועדה עם מלווה מטעמכם או עם עורך דין שייצג אתכם. ראשית תתבקשו לדווח על הבעיות הרפואיות ועל קשיי התפקוד שלכם, נכון להיום. לאחר מכן תעברו בדיקה רפואית, שממצאיה יועברו לרופא מוסמך אשר יקבע את אחוזי הנכות שלכם. בהתאם לאחוז הנכות ייקבע גובה קצבת הנכות שתקבלו מהביטוח הלאומי. במידה ונקבע לכם אחוז נכות נמוך מדיי, או שתביעתכם נדחתה, תוכלו להגיש ערעור.

במקביל – בדקו אפשרות של הגשת תביעת סיעוד

במקביל לטיפול בקצבת נכות, בדקו האם אתם עומדים גם בתנאים הנדרשים להגשת תביעת סיעוד לביטוח הסיעודי שלכם. במידה ויש לכם פוליסת ביטוח סיעודי פעילה, והנכות שלכם אינה תוצאה של תאונת עבודה או תאונת דרכים, ייתכן כי מצבכם התפקודי מצדיק הגשת תביעת סיעוד. ככל שתביעת סיעוד מוגשת באמצעות ‘מגן מומחים’, אנו פועלים לכך שההכרה של ביטוח לאומי במצבכם תשמש גם להגשת תביעת סיעוד לביטוח הסיעודי, ובכך מעלים את סיכויי התביעה.

לבדיקת זכאות חינם - השאירו פרטים:

* השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ מקצועי או אחר והסתמכות האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד. השירות אינו משפטי.

נגישות

לבדיקת זכאות למימוש זכויות רפואיות

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם האפשרי

* השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ מקצועי או אחר והסתמכות האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד. השירות אינו משפטי.