ארבע עובדות שחשוב לדעת לגבי ‘ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים’

אם אתם או בן משפחתכם מצויים במצב סיעודי קשה עקב מחלה או נכות, חשוב שתכירו את המנגנון שנקרא ‘ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים’. בכתבה זו נביא בפניכם את כל מה שחשוב לדעת, כדי שתוכלו לקבל את התמיכה הכספית המגיעה לכם.

ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים

1. מהי קצבת ‘ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים’?

קצבת ‘ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים’ ניתנת במסגרת ביטוח לאומי לתושבי ישראל, לפני גיל פרישה, אשר נמצאים במצב סיעודי קשה בגלל נכות או מחלות קשות, כגון טרשת נפוצה ואחרות. על פי רוב מצב זה מחייב עזרה קבועה או השגחה מתמדת בהתנהלות היומיומית, והקצבה נועדה לספק תמיכה כספית שתסייע במימון עזרה זאת.

2. מי זכאי לקבל ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים?

תנאי הזכאות של ביטוח לאומי לקבלת קצבת ‘ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים’ כוללים את התנאים הבאים:

– תושבות ישראלית

– מגיל 18 ועד גיל פרישה. 

– בעלי נכות רפואית בשיעורים המפורטים באתר הביטוח הלאומי

– בעלי הכנסה ברוטו של עד פי 5 מהמשכורת הממוצעת במשק (כ-62,000 ש”ח)

– מגורים בבית או במוסד שאינו כולל שירותי רפואה ושיקום

– אינם מקבלים קצבה אחרת במסגרת ביטוח לאומי

3. כיצד נקבעת הזכאות לקצבה?

כדי לקבל קצבת ‘ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים’ נדרש המבקש לעמוד בבדיקת תלות, אשר בוחנת את מידת התלות שלו בעזרת אדם אחר בביצוע פעולות היומיום שלו, כולל: התניידות בבית, הכנת אוכל לעצמו, רחצה, התלבשות והתפשטות והיגיינה אישית. בנוסף, נבדקת מידת הצורך בעזרה במשק בית ובחיי היומיום, כולל תפעול מכשירי חשמל, תחזוקת הבית, נטילת תרופות, ביצוע סידורים כספיים ומוסדיים וכדומה. בהתאם למידת התלות נקבעת רמת הקצבה. קצבת ‘ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים’ מופעלת על פי סולם של ארבע דרגות, החל מ-1,771 ש”ח לדרגה הנמוכה ביותר (50% קצבה) ועד 8,313 ש”ח במקרים של תלות מוחלטת וצורך בהשגחה מתמדת לאורך כל שעות היממה (235% קצבה).
שימו לב לשני עקרונות חשובים: הראשון הוא שהקריטריון היחיד לקבלת קצבת ‘ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים’ הינו עקב תלות באדם אחר בביצוע פעולות היומיום. מגבלות אחרות, קשות וכואבות ככל שתהיינה, אינן מזכות בקצבה. בנוסף, הבוחן לקבלת קצבת ‘ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים’ מתייחס רק למגבלות הנובעות מהליקוי הרפואי של המבקש, ולא להימנעות מפעולות שונות בגלל נורמות, אורח חיים וכדומה.

4. האם ניתן להפעיל במקביל ביטוח סיעודי נוסף?

לנוכח הסכומים הנמוכים של קצבת ‘ביטוח סיעודי שירותים מיוחדים’, גם לבעלי הדרגה הגבוהה ביותר, ברור שאין בהם כדי להתחיל אפילו לענות על מלוא העזרה הכספית הנדרשת במקרים של נכות ומחלות קשות. מסיבה זו, מומלץ לכל אדם, בכל גיל, להצטרף לביטוח סיעודי במסגרת אחת מקופות החולים, או לשמור על ביטוח סיעודי קיים אם הצטרפתם לאחד כזה בעבר. כך, במידה ותגיעו חלילה למצב סיעודי, תוכלו לקבל את כספי הביטוח הסיעודי במקביל לאלו של קצבת הביטוח הלאומי, ובכך לשפר את מצבכם הכספי.

זאת, כאשר לביטוח הסיעודי יש שני יתרונות משמעותיים לעומת הקצבה של הביטוח הלאומי: היתרון הראשון הוא סכומי הכסף הניתנים במסגרת הביטוח הסיעודי. סכומים אלו עומדים על אלפי שקלים לחודש, בהתאם לגיל ההצטרפות לביטוח סיעודי. היתרון השני הינו היעדר דרגות חומרה. לביטוח סיעודי יש שני מצבים בלבד – זכאי לביטוח סיעודי או לא זכאי. ככל שאדם נמצא זכאי לביטוח סיעודי, הוא יקבל את מלוא סכום הקצבה החודשית, ללא קשר לחומרת מצבו.
בכל מקרה, במידה והגעתם למצב סיעודי לפני גיל פרישה, מומלץ לבדוק עם ‘מגן מומחים’ את זכויותיכם לקבלת ביטוח סיעודי הן מביטוח לאומי והן מהפוליסה שברשותכם.

לבדיקת זכאות חינם - השאירו פרטים:

הפרטים והמידע שאתה מוסר ייאספו ויישמרו במאגרי החברה וישמשו בין היתר לצורך יצירת קשר עימך והצעת שירותי החברה לך, בהתאם למדיניות הפרטיות.
השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ מקצועי או אחר והסתמכות האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד. השירות אינו משפטי.

נגישות

לבדיקת זכאות למימוש זכויות רפואיות

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם האפשרי

הפרטים והמידע שאתה מוסר ייאספו ויישמרו במאגרי החברה וישמשו בין היתר לצורך יצירת קשר עימך והצעת שירותי החברה לך, בהתאם למדיניות הפרטיות.
השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ מקצועי או אחר והסתמכות האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד. השירות אינו משפטי.