אם מתקבלת תביעה לגמלת סיעוד – האם הגמלה עלולה להיפסק בתום תקופה מסויימת?

הנה שאלה שמטרידה כל מי שמגיש תביעה לגמלת סיעוד: באיזו מידה קיימת אפשרות שמתן הכספים של גמלת הסיעוד ייעצר לאחר משך זמן קצוב? אנחנו כאן כדי לענות.

אם אתם שוקלים להגיש לביטוח הלאומי תביעה לגמלת סיעוד, עבור עצמכם או עבור בן משפחה שהגיע למצב סיעודי, מן הסתם חשוב לכם לדעת שבמידה והיא תאושר, לא תצטרכו לדאוג מהאפשרות שיום אחד קבלת הגמלה תופסק. מאמר זה נועד להסביר כיצד מתבצע המהלך להגשת תביעה לגמלת סיעוד ומהם התנאים שבהם היא מתקבלת.

תביעה לגמלת סיעוד

מי זכאי להגיש תביעה לגמלת סיעוד?

גמלת סיעוד ניתנת באמצעות הביטוח הלאומי, ותכליתה לספק משענת כספית חודשית עבור תושבי ישראל שהגיעו לגיל פרישה והם במצב סיעודי. כדי שהתביעה לגמלת סיעוד תתקבל, על הפונה לעמוד בשישה קריטריונים במצטבר. אי-עמידה אפילו בקריטריון אחד תביא לדחיית התביעה לגמלת סיעוד.
ששת הקריטריונים הם:

    1. על המבקש/ת להיות תושב/ת ישראל.
    2. על המבקש/ת להיות לאחר גיל פרישה, המוגדר כיום כ-67 לגברים ו-62 לנשים.
  • ההכנסות של המבקש/ת נמוכות מהתקרה המזכה: על מנת שהתביעה לגמלת סיעוד תתקבל, נבדק האם ההכנסה בפועל ממקורות שונים אינה עולה על סכום מסויים, שתקרתו משתנה מעת לעת.
    במצב שבו שני בני הזוג מגישים תביעה לגמלת סיעוד, הכנסתם המשותפת מחולקת לצורך החישוב לשני חלקים שווים.
  • תלות בעזרת הזולת במידה רבה: על המבקש/ת להוכיח כי מבחינה פיזית-תפקודית ו/או מבחינה מנטלית הוא אינו יכול/ה עוד לנהל את חיי היומיום שלו באופן עצמאי, אלא הוא תלוי/ה במידה רבה בעזרת האדם נוסף.
  • מגורים בבית או בדיור מוגן, וכן במקרים מסויימים של מגורים במוסד סיעודי, אם המבקש/ת אינו מאושפז במחלקות סיעודיות ונושא בעצמו ברוב העלות של אחזקתו.
  • היעדר גמלאות ממשלתיות אחרות: קבלת התביעה לגמלת סיעוד מותנית בכך שהמבקש/ת אינו מקבל גמלה ממשלתית נוספת, בגין מחלות קשות או גמלה במשרד הביטחון. במקרה שישנה גמלה כזאת, המבקש/ת יצטרך לבחור בינה לבין גמלת הסיעוד.

האם מתן גמלת הסיעוד קצוב בזמן?

כאמור, גמלת סיעוד ניתנת לאדם שהוכח כי אינו מסוגל להתנהל באופן עצמאי בחיי היומיום שלו, בין אם מסיבות תפקודיות ובין אם מסיבות של התדרדרות מנטלית-קוגנטיבית. מצבים סיעודיים אלו הם בדרך כלל ‘כרטיס בכיוון אחד’ שאינו הפיך. כל זמן שמצב זה מתקיים, וכן שלא היו שינויים בשאר הקריטריונים, כמו למשל איבוד התושבות בגלל מעבר למדינה אחרת, קבלת קיצבה ממשלתית נוספת או אשפוז במחלקות לתשושי נפש / סיעודי / סיעודי מורכב, גמלת הסיעוד מוסיפה להיות בתוקף, ללא הקצבת זמן.

תביעה לגמלת סיעוד

קבלת גמלת סיעוד ממקורות נוספים

גמלת הסיעוד של הביטוח הלאומי ניתנת כקצבה כספית ו/או באמצעות הקצאת שעות טיפול. אך עם כל חשיבותה, העזרה שהיא מספקת רחוקה מלענות על הצרכים וההוצאות, שרק הולכים וגדלים בחלוף הזמן. לכן, במקביל להגשת תביעה לגמלת סיעוד לביטוח הלאומי, כדאי לבדוק האם יש לאותו אדם גם ביטוח סיעודי, בין אם ביטוח סיעודי פרטי אליו הצטרף בעבר  ובין אם באמצעות קופת החולים. אם אכן קיימת פוליסת ביטוח סיעודי בתוקף, מומלץ מאוד להגיש גם תביעת סיעוד נגד חברת הביטוח. הסכומים המתקבלים בקצבת הסיעוד הביטוחית, להבדיל מגמלת הסיעוד הממשלתית, גבוהים בצורה משמעותית ויכולים להגיע עד אלפי שקלים בחודש. חשוב לדעת כי הכספים של קצבת הסיעוד אינם נכללים בחישוב ההכנסה לצורך קבלת גמלת הסיעוד, ולכן  ניתן לקבל את שתי הגמלאות במקביל.

לבדיקת זכאות חינם - השאירו פרטים:

נגישות

לבדיקת זכאות למימוש זכויות רפואיות

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם האפשרי